top of page
Søg
  • Forfatters billedeTove Kirkebye Poulsen

Bomber i Skien Fængsel!

Opdateret: 5. mar. 2020


Jeg er netop kommet hjem efter en god undervisningsuge med Mission Europe i Skien. Billedet er naturligvis bare for sjov! Basen er et gammelt fængsel og bærer meget præg af det. Sjovt nok ligger bygningen midt imellem det gamle domhus til venstre og metodistkirken til højre. Et godt billede af en Gud, der både er nådig og retfærdig. Det ville naturligvis ikke være nådefuldt, blot at være retfærdig, og ikke retfærdigt blot at være nådefuld. Og der har vi så fængslet, der læner sig op ad kirken og forsøger at løse det menneskelige dilemma. Uden den frie vilje kan kærligheden ikke eksistere, og da er Gud nødsaget til at finde en måde at beskytte den menneskelige race fra os selv, og samtidigt tillade os at leve og være frie.

Nu skal jeg nok lade være med at prædike, men undervisningen i Skien handlede netop om, det kristne bibelske verdenssyn, og Guds principper og værdier indenfor alle områder i samfundet.


Jeg får ofte elever til at læse Kolossenserne 1:15-20 et par gange, og virkeligt tygge på teksten, for derefter at spørge: "hvad skete der på korset, hvad døde Jesus for?" Hvorefter 95-100% af eleverne slår over på autopilot og svarer; "Jesus døde for mine synder"! Det er sandt, men der står i Kol. 1, at ALT er skabt ved ham og til ham, og at Jesus kom for at forsone ALT, ikke bare dig og mig, med sig selv ved at stifte fred på korset (Kol. 1).

Det bedste jeg ved, er at forberede en bombe for derefter at se Helligånden antænde lunten og at se hjemmelavede, religiøse og kulturelle "Gudskasser" blive sprængt i stumper!

Jeg bliver helt høj af at se et ungt menneske opleve lettelsen og glæden over, ikke at skulle presse alt ind i kirken, for på en eller anden magisk måde at tillægge det ekstra værdi.

Vi har alle fået hvert vores scepter og udrustning til at herske på jorden, for nogen er det i form af et kamera eller en computer, for andre er det en stegepande eller en gravemaskine. Gud "bor" ikke i kirken, så lad dog Helligånden komme med på arbejde eller studiet etc!
Vi kunne naturligvis ikke undgå også at tale om Coronavirussen, hvor Gud altid foretrækker forebyggelse fremfor helbredelse, og underviser os om forebyggelsens to hovedregler:

  1. Vask jeres hænder ofte og grundigt - og specielt når I har rørt ved noget urent.... (en lang liste af hvad der er smitsomt) og skulle du blive syg, da fjern dig fra gruppen...også kaldet:

  2. Isolation, så du ikke smitter andre.

Dermed er Gud ca. 3500 år forud for den moderne videnskab, at selv WHO endnu ikke har fundet nogen bedre og mere moderne form for forebyggelse. Sådan, 1 - 0 til Ham der skabte det hele. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public Dermed skal der også rettes en stor tak til Anton Van Leeuwenhoek, der opdagede bakterier i midten af 1670'erne og mikrobiolog og botaniker, Martinus Willem Beijerinck, grundlæggeren af virologi og som opdagede og gav navn til virus i 1898. Godt gået drenge!

41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page