top of page
Søg
  • Forfatters billedeTove Kirkebye Poulsen

Glædelig Jul!

Opdateret: 29. feb. 2020

Jeg ønsker dig og din familie og venner en velsignet jul og skønt nytår. Mange tak til dig der har stået med mig i årets løb! Det har været endnu et travelt efterår.

I sidste uge underviste jeg på vores Baltiske DTS i Valdemarpils i Letland og mødtes samtidigt med vores ledere der. Jeg har lidt af et blødt hjerte for de Baltiske lande, og derfor er det også en særlig glæde at få lov til at investere i disse lande.


Jeg skulle undervise på skolens sidste uge, og fik til opgave at "samle trådende" og give en klar udfordring og invitation til mission, samt den sidste pep-talk før teamet rejser på en 3-måneders missionstur til Georgien. Her brugte jeg et af mine favourite citater:

"By and large a good rule for finding out is this: the kind of work God usually calls you to is the kind of work (a) that you need most to do and (b) that the world most needs to have done. ... The place God calls you to is the place where your deep gladness and the world's deep hunger meet" - Frederick Buechner

Vi har i længere tid kæmpet for at få teams op i både Estland og Lithavn, og derfor tog jeg også til Letland med et håb om at kunne mobilisere og opmuntre til nye tjenester i disse nabolande. Der er helt sikkert noget på gang, som man siger på svensk og mon ikke vi har teams i begge lande om et år eller to?11-15 november underviste jeg vores egen skønne DTS på Sjellebro. Her er vi på studietur til Christiansfeld, hvor vi lod historiens vingesus udfordre os. Vi besøgte kirken, kirkegården, søsterhuset, Christiansfelder Kakkelovne, og hørte om den banebrydende pædagog, Comenius, der kæmpede for "uddannelse for alle" med en grundskole for både drenge og piger som grundstenen for "livslang læring." Det var også ham der opfordrede til at bruge "guleroden fremfor stokken." Johann Amos Comenius (1592-1670), dig kan vi lide!

Vi syntes også at det var godt gået af den 250 år gamle kakkelovnske skønhed, der der blev sendt til teknologisk institute for at at blive testet, og kom retur med det eftertragtede svanemærke. Forbrændingen viste sig at være bedre end hvad højteknologisk ovne kan hoste op med idag.


4-8 November foregik i Røsvik (den lille røde prik på kortet) i Nordland. Endnu en uge med en skøn flok unge, som er på-vej i livet. Her har YWAM Norge netop købt et nyt centre, med særligt fokus på friluftsliv, så der bliver stået på ski, vandret, kravlet i klippehuler osv. Det var samtidigt lidt af en kold oplevelse, idet varmesystemet ikke lige er kommet på plads.

31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page