top of page
Søg
  • Forfatters billedeTove Kirkebye Poulsen

Hjem til Tove

Opdateret: 10. maj

For tre år siden søgte jeg Herren angående min fremtid: Skulle jeg blive i Danmark, eller

hvad skulle der ske? Jeg var blevet revet ud af Sverige og dumpet ned i Danmark (grundet

min gamle mor), og følte mig mere eller mindre som en landflygtig.

En morgen kom svaret fra min egen mund, da jeg underviste en gruppe unge kristne og

læste fra Jeremias 29:

"Dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud, til alle de landflygtige, som jeg har ført bort fra Jerusalem til Babylon: Byg huse og bo i dem, plant haver og spis frugten fra dem …. Stræb efter lykke og fremgang for den by, jeg førte jer bort til, og bed til Herren for den; går det den godt, går det også jer godt.”  Jeg har ofte brugt denne tekst i undervisningen, men denne morgen ramte den som et lyn. Jeg oplevede en ledelse til at finde et nabolag at flytte ind i, at købe hus og lade mig plante. Det var uventet og ulogisk særligt for en single, pengeløs missionær.


Men, hvordan Gud?

Skal jeg give mig til noget helt andet, noget der vil udløse en normal løn og mulighed for lån? Svaret kom et par dage senere, hvor “Salme 138:8” dumpede ned i tankerne, uden at

jeg anede hvad referencen gemte på. Der stod: “Herren fører min sag igennem. Herre,

din trofasthed varer til evig tid, opgiv ikke dine hænders værk!”

Herefter fulgte en svær øvelse i ikke at løbe foran, ikke at forcere noget, selvom der

tilsyneladende ikke skete noget i tre år - ud over bøn og daglige besøg på Boligsiden!

Jeg kikkede efter huse med plads til at samle mennesker, og med mulighed for at

udleje et værelse af og til, til en husvild eller airbnb gæst - for også at hjælpe med driften.


Efter tre års ørkenvandring sker der pludseligt noget:

30. jan. Skriver en ven en besked til mig: “mon ikke tiden til huskøb er kommet?”

31. jan. En veninde kontakter mig for at fortælle, at Gud har ledt hende til at donere 50.000 dollars til huskøb. Hvorefter min familie giver mig to rentefrie familielån.

Min bank går også med til et mindre lån. I begyndelsen af feb. opdager jeg ved en “tilfældighed” et sødt hus, med mulighed for udlejning, og en skøn have på en

lukket vej, - som dog ikke var til salg. Ugen efter stod der et “Til Salg” skilt udenfor!

07. feb. En kvinde siger “Jeg ser en der går foran dig og åbner døre - meget hurtigt.”

11. feb. En mægler viser mig huset, og der landes en aftale om køb samme aften.

13. feb. Købsaftalen underskrives i Aarhus Lufthavn på vej til et møde i Stockholm.

16. mar. Jeg får nøglerne og flytter det mest nødvendige.

17. mar. Renoveringen går i gang, takket være gode venner der springer til.

01. maj. Der handles officielt...men der mangler fortsat 350.000 kr.


Landsindsamling

Solveig og Curt-Arne (mangeårige venner) får den vilde ide, at ansøge Indsamlingsnævnet om tilladelse til at foretage en (skattefri) landsindsamling til mig, - som godkendes på én dag! Jeg står måbende og taknemmelig i malertøjet, og ser til at Herren fører min sag igennem, så mon ikke de sidste 350.000 kr og en brændeovn også kommer ind.
Hvis du har lyst til at bidrage med en eller flere mursten, så klik på bunken herunder. Små som store gaver modtages med stor taknemmelighed.

Der er MANGE flere små og store mirakler på den mere detaljerede liste, inkl. en tidligere klassekammerat der er i fuld sving med at sandspartle og renovere en nyopdaget stuk. Huset er fra 1921 med hyggelige kroge, stor potentiale samt en del savsmuldstapet.

Jeg har revet maj måned ud af kalenderen til at få renoveret det mest nødvendige og få flyttet. Der renoveres, støves, måles, males, luges.

Du er hjertelig velkommen til at komme og lege med, inde eller ude. Der tilbydes godt humør, rigeligt med kaffe, fuld forplejning og støvmasker (forældede covid-masker).

Der er SÅ meget mere at fortælle, og jeg er overvældet af Guds godhed, trofasthed og menneskers gavmildhed og støtte. Stik forbi til en kop kaffe, der kan også findes en seng hvis der er behov for det. Velkommen på Frederiksbergvej 26, 8940 Randers SV

166 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page